DA

kies uw taal : Fr

Het domein Allard, daar waar de natuur herleeft.

Een goudklompje in het centrum van Brussel dat bij elke bezoeker prikkelt, een gevoel van "zoals thuis.

 

Visite à 360°

 

 

Alles begint met een verhaal

Onder zijn majestueuze sfeer biedt Domein Allard u meer dan enkel een verrassing.

Door zijn fascinerende geschiedenis, maar ook zijn elegantie, zal het u in staat stellen om, voor een ogenblik, een onvergetelijk moment op een milieuvriendelijke plek te leven, evenals er vreugde en goed humeur te beleven.

Het landgoed werd in 1996 overgenomen door een paar die erop uit waren deze buitengewone plaats te behouden, maar ook om het ter beschikking te stellen voor diegenen die op zoek zijn naar een speciale plek, voor een particuliere gelegenheid en die desalniettemin een beetje "zoals thuis" te laten voelen ...

Deze charmante residentie, typerend voor de meesters van den tijd, werd rond 1898 gebouwd in de Vlaamse neo-renaissancestijl (voorganger van die tijd). De bouw ervan werd uitgevoerd in opdracht van Charles Eugène Loicq (landmeter-ingenieur), die naar alle waarschijnlijkheid de architect was van het gemeentehuis van Ukkel.

Vanwege de architecturale invloed, wordt Domein Allard vaak verward met de Château Allard (verwoest in 1957); deze werd gebouwd door de architect van kastelen-op-de deur voor de elite van de Belle Epoque, Jean-Pierre Cluysenaar.

Als u attent bent, kunt u in de tuin kleine paadjes vinden die naar een klein bos. Deze tuin van bijna een hectare is uitgeroepen tot een natuurlijk toevluchtsoord van NATAGORA met het oog voor de honderdjarige bomen die het sieren, de vijver (ecologisch zwembad op basis van de lagune-zuivering van wateren) waardoor het een heel romantisch karakter krijgt , evenals netelroos of wilde grassen die een hoge biodiversiteit garanderen.

Voel u vrij om door alle hoeken van het huis en de tuin te wandelen terwijl je de grootste geheimen van ons landgoed ontdekt. 

 

20190921 124157  facade arriere  20190510 084659